Kaj je Bioklimatska pergola?

Bioklimatska pergola

Kje je lepšega kot posedanje na terasi, ko nas greje toplo spomladansko sonce? Toda poleti si kaj hitro zaželimo hladne sence. Pozimi pa naj čudovita terasa sameva? Brez skrbi. Bioklimatska pergola je ključna za nepozabne urice na domači terasi. Slabo vreme lahko mirno pozabite in končno uživate v modernem bivalnem prostoru.

Kaj je pergola?

Pergola je konstrukcija iz tramov in stebrov, katere funkcija je ustvarjati senco na zunanjih površinah. Narejena je lahko iz različnih materialov: kamna, betona, lesa ali kovine. Sodoben življenjski slog pa od pergole zahteva še več kot le senco. Tradicionalni nadstreški v slabem vremenu niso funkcionalni, poleti v vročini pa pod seboj zadržujejo vroč zrak.

 

Kaj je razlika med pergolo in bioklimatsko pergolo?

Streho bioklimatske pergole sestavljajo vrtljive lamele, s katerimi po želji uravnavamo količino sonca oziroma sence. Bioklimatska pergola ima za razliko od klasičnih nadstreškov več funkcij. Bioklimatska pergola nas varuje pred neprijetnimi vremenskimi vplivi, kot so močno sonce, dež, sneg, veter... Poleg tega pa z odprtjem lamel omogoča kroženje zraka.

Topel zrak se pri klasičnih nadstreških zadržuje pod vrhom, z odprtjem lamel pa ga spustimo skozi lamele. Zato pod bioklimatsko pergolo niti v vročih poletnih dneh ni prevroče. Bioklimatska pergola je še posebej uporabna na terasah pred zastekljenimi notranjimi prostori, saj nam tudi v zimskem obdobju, ko je svetlobe manj, omogoča najboljši izkoristek svetlobe in toplote. 

Bioklimatska pergola s pogledom na morje

Dodatna oprema – dodatna vrednost

Čeprav so vrtljive lamele bistven sestavni del bioklimatske pergole, pa to še zdaleč ni vse, kar pergola ponuja. Soltec Pergola Agava konkurenco prekaša po dodatnih funkcionalnostih. Že same lamele imajo patentiran način zapiranja. Njihova posebnost je EPDM-guma, ki stisne lamele in zagotavlja izjemno vodotesnost. In to še ni vse: guma na lamelah ne prepereva, saj je narejena iz materiala, ki ostane mehek in prožen, hkrati pa kljubuje soncu in mrazu. O kvaliteti EPDM gume pričajo zadovoljne stranke, ki imajo Soltec bioklimatsko pergolo v uporabi že mnogo let. 

Soltec Bioklimatska pergola Agava se ponaša še z obilico dodatne opreme, s katero lahko svojo teraso spremenite v pravo doživetje:

  • LED razsvetljava,
  • stranski paneli,
  • ZIP roloji,
  • senzorji in aplikacija,
  • Sound System.

Možna dodatna oprema pri bioklimatski pergoli Agava

Povečajte bivalni prostor

Z vso našteto opremo lahko vaša terasa postane nov bivalni prostor, kot ga še niste imeli. LED razsvetljava vam podaljša večere, stranski paneli in ZIP roloji pa vas varujejo pred vetrom ali dežjem. Za zabavo je poskrbljeno še z izjemnim Sound Systemom, ki vam na terasi pričara koncert najljubše skupine ali pa vam pomaga ustvariti plesišče na prostem. S pomočjo senzorjev in aplikacije lahko pergolo upravljate tudi na daljavo in tako preprečite, da bi dež poškodoval vaše vrtno pohištvo ali pergolo samo. In samo z bioklimatsko pergolo Agava se poletje nikoli ne bo končalo: grelci ustvarjajo prijetno toploto tudi, ko pada sneg.

 

Kakovost iz Slovenije

Bioklimatska pergola Agava je slovenski izdelek, zasnovan in izdelan v slovenskem podjetju v Dobovi. Ko smo v Sloveniji leta 2012 razvili prvo bioklimatsko pergolo, smo na tem področju pri nas še orali ledino, saj bioklimatska pergola v tem delu Evrope še ni bila tako zelo poznan izdelek. Danes pa s ponosom povemo, da Soltec bioklimatska pergola Agava varuje terase hiš in stanovanj po vsem svetu.

Soltec bioklimatske pergole so izdelane po meri in popolnoma personalizirane. Z lastnim razvojem in lastno proizvodnjo pri Soltecu za vsako individualno situacijo ustvarimo ukrojeno rešitev najvišje kakovosti in zanesljivosti.

 

Želim neobvezujočo ponudbo

Izpolnite kontaktni obrazec in naši strokovnjaki vas bodo kmalu kontaktirali. Skupaj bomo izdelali popolno Soltec bioklimatsko pergolo za vašo teraso. 

Back To Top