Na kaj morate biti pozorni ob nakupu bioklimatske pergole?

Danes je na trgu ogromno ponudnikov bioklimatskih pergol, ki imajo v svojem prodajnem asortimant pergole različnih proizvajalcev. Najbolj varno je, da pergolo kupimo pri proizvajalcu, ki ima za seboj že veliko izkušenj z izdelavo in montažo.

Navsezadnje proizvajalci pergolo izdelajo od začetka do konca, zato produkt poznajo do potankosti. Nakup bioklimatske pergole lahko hitro postane zelo zapleten. Kaj pa je tisto, na kar morate biti še posebej pozorni, ko kupujete pergolo?

1. Priznan proizvajalec

Kot že rečeno, bioklimatsko pergolo kupite od (pri)znanega proizvajalca, ki ima za seboj že veliko projektov. Nemalokrat se namreč zgodi, da pergolo nekdo montira, vendar je čez 10 let ne bo mogel več servisirati, saj s proizvajalcem pergol ne bo več sodeloval.

Bioklimatska pergola je motorizirana, kar pomeni, da se v njej nahaja elektronika, ki jo je potrebno menjati, ko preneha delovati. Sami se tega ne morete lotiti, poleg tega pa potrebujete originalne dele.

Podjetje, ki vam pergolo proda, vam mora zagotoviti, da bo pergolo lahko tudi vzdrževalo, saj je bioklimatska pergola izdelek, ki bo v uporabi več kot 20 let.

 

2. Pergolo si oglejte v živo


Soltec bioklimatska pergola Agava

Pred nakupom poskbite, da vidite pergolo v živo.

Vse bioklimatske pergole na fotografijah in posnetkih izgledajo podobne. Pomembno je, da pergolo vidite v živo in pod njo posedite. Dotaknite se materialov in preverite, ali so kakovostno obdelani. Poglejte, kakšni so spoji, robovi, vari ali vijaki.

Preverite, kako delujejo motorji in kako lahko je upravljati z dodatno opremo. In nenazadnje – prepričajte se, da vam je res všeč – navsezadnje jo boste na svoji terasi gledali mnogo let.

 

3. Lamele

Soltec patentirane lamele

Preverite, kako dobro tesnijo lamele in koliko svetlobe prepuščajo.

 

Če hočete, da bo vaša pergola res bioklimatska, potem mora opravljati dve pomembni funkciji: ob lepem vremenu mora ustvarjati prijetno mikroklimo, ob slabem pa vas ohranjati na suhem.

Preverite torej kakovost lamel: kako tesnijo, kako se prilegajo druga drugi in koliko svetlobe prepuščajo.

 

4. Materiali


Soltec bioklimatska pergola je sestavljena iz aluminija in inoxa

Pomembno je, iz katerih materialov je sestavljena pergola.

Bodite pozorni na materiale, iz katerih je pergola sestavljena. Najboljša materiala sta aluminij in inox, saj sta nerjaveča in trajnostna. Tako ne boste nikoli v skrbeh, da bi vaša bioklimatska pergola spremenila svojo barvo ali na soncu pobledela.

 

5. Nosilnost

Dobro se pozanimajte o nosilnosti svoje nove bioklimatske pergole. Prepričajte se, da je nosilnost, ki jo proizvajalec navaja, podprta s statičnimi izračuni. Povprašajte ga o izcračunih nosilnosti, saj mora biti varnost na prvem mestu.

 

6. Prilagodljivost

Soltec dodatna oprema

Dodatna oprema je tista, ki naredi prostor po vaši meri.

 

Niso vse hiše enake, niti njihove terase, kaj šele želje lastnikov. Zato tudi rešitev za senčenje ne more biti ena in enaka za vse. Pred nakupom pergole se pozanimajte, kako se lahko pergola prilagodi vaši terasi. Sem sodijo tudi barvne variacije in možnosti dodatne opreme.

Sodobna pergola danes ni več le skromna streha na štirih stebrih. Prav dodatna oprema je tista, ki iz nje naredi prostor po vaši meri.

Če upoštevamo zgoraj navedene kriterije, lahko hitro opazimo razlike med pergolami na trgu. Nakup bioklimatske pergole tako ne bo več podvržen srečni izbiri, pač pa bo pozitivna izkušnja, ki vas bo pripeljala do bioklimatske pergole, pod katero boste uživali še dolgo dolgo časa.

 

Želim neobvezujočo ponudbo

 

Želite že to pomlad uživati pod bioklimatsko pergolo? Potem je sedaj zadnji čas, da nas kontaktirate. Z veseljem vam bomo svetovali.  

Back To Top