Pergola za penthouse: Optimalno zunanje udobje

Da ne bo pomote: pergola ni zasnovana le za velike vrtove ali terase v bližini bazena. Pergola se odlično obnese na vrhu stolpnice, kjer pokriva teraso in se naslanja na penthouse stanovanje. Tako kot na vrtu tudi tukaj z njo pridobimo dodaten funkcionalen zunanji prostor, kjer lahko uživamo vse leto. Preberite, na kaj je treba biti pozoren, ko postavljate penthouse pergolo.

Pergola z razgledom

V mestu je treba izkoristiti vsak centimeter površine in kjer ni prostora za vrt, si je treba pomagati drugače. Terase, balkoni in strehe blokov vse več postajajo pomemben življenjski prostor, ki vsekakor ima nekaj prednosti. Razgled, ki ga taka lokacija ponuja, je osvobajajoč, saj pogled nad strehami zabriše občutek utesnjenosti v betonski džungli. Z nekaj domišljije lahko streho ali vrhnjo teraso bloka spremenimo v karkoli si želimo:

  • zunanjo jedilnico in kuhinjo
  • lounge kotiček
  • teraso z bujnim okrasnim rastlinjem
  • zelenjavni vrtiček
  • wellness oazo z masažno kadjo.

Na kaj je treba biti pozoren pri penthouse pergoli?

Pergola na penthousu ponuja številne prednosti. Ustvari namreč dodaten zunanji prostor, v katerem lahko uživate vse leto. Vendar je treba pri nakupu pergole upoštevati:

  • Da je pergola narejena iz kvalitetnih materialov. Pergola na višini je bolj izpostavljena vremenu in predvsem vetru. Inox in aluminij zagotavljata, da bodo materiali še dolgo ostali kot novi, brez sledov rjavenja.

  • Da ima pergola trdno konstrukcijo in je vzdržljiva. Sunki vetra tudi v Sloveniji občasno dosegajo neverjetno hitrost in moč. Na strehi zgradbe je pergola temu toliko bolj izpostavljena, zato je dobro izbrati takšno, ki je robustna in dobro pritrjena.

  • Da imate možnost dodatne opreme, npr. zip rolojev, stranskih panelov ali LED luči. Pri dodatni opremi gre za funkcionalne kose, ki vas ščitijo pred vremenom, hkrati pa za elemente, ki povečujejo udobje. Zasebnost in primerna osvetlitev zagotovo naredita penthouse teraso še bolj privlačno.

  • Da lahko izbirate barve. Bioklimatska pergola penthouse se moraj ujemati s slogom stanovanja in terase tudi v barvni lestvici. Kot drugo pa je pomembna celovita podoba zgradbe same. Ni namreč povsod dovoljeno postavljati dodatnih konstrukcij, saj običajno kazijo videz zgradbe. S pravimi barvami in elegantno obliko lahko tak problem hitro rešite.

Izdelek brez naslova (28)

Oprema penthouse pergole

Bioklimatska pergola Agava je odgovor na vprašanje, katero pergolo sploh postaviti. Odlikujejo jo vrhunski materiali, natančna izdelava in montaža ter pestra izbira dodatne opreme.

  • Skoraj neopazne LED luči ponoči dajejo dovolj svetlobe za prijeten klepet ali večerjo s prijatelji.
  • Zip roloji in stranski paneli skrbijo za to, da ohranite zasebnost, čeprav ste na vrhu stolpnice. Prav tako pa pomembno ščitijo pred vetrom in soncem, ki na taka izpostavljena mesta ves čas neusmiljeno pripeka.
  • Patentirane vrtljive lamele pergole Agava omogočajo, da na terasi nikoli ni prevroče, hkrati pa vas ščitijo pred padavinami.
  • Pozimi si lahko omislite grelnike, s čimer bo vaš zunanji bivalni prostor uporaben prav vsak dan v letu.

pergola_balkon2

Pri vsem tem pa ne smemo pozabiti na to, da je bioklimatska pergola Agava pametna konstrukcija, ki s svojimi senzorji in daljinskim upravljanjem poskrbi, da je doma zmeraj vse v najlepšem redu. Brez dvoma vas je k nakupu stanovanja ali penthousa napeljal čudoviti razgled. Z bioklimatsko pergolo Agava lahko zdaj še bolj uživate v njem.

Želim neobvezujočo ponudbo

 

Back To Top